Bengkung belly binding

9 maanden heb jij je kindje in je buik gedragen. Na de geboorte kan je buik ineens leeg aanvoelen. Het gemis van het geschop en gedraai van je kleine in je buik. Dit kan een gevoel van verlatenheid met zich meebrengen. Er is veel ruimte ontstaan in je buik- en bekkengebied. De organen, botten en spieren zijn gaan wijken om je baby alle ruimte te geven om te groeien. Een Bengkung Belly Bind geeft je een welkome liefdevolle omhulling van je buik- en bekkengebied, waardoor je je zowel fysiek als emotioneel gesteund voelt.

Bengkung belly binden komt oorspronkelijk vanuit Maleisië. Er wordt gebruik gemaakt van een lange lap katoen die op een bepaalde manier rondom het bekken- en buikgebied van de pas bevallen vrouw wordt gebonden.
Het inbinden van de buik na de bevalling wordt echter over de hele wereld toegepast. Zo hadden we in Nederland het sluitlaken.

De eerste sessie vindt bij voorkeur 4-7 na de bevalling plaats. Ik kom bij jou thuis. Boek je meerdere behandelingen? Dan zit er vaak een week tussen de behandelingen.

Ook na een keizersnede is Belly Binden mogelijk. Het is belangrijk om dan te wachten totdat de wond goed genezen is. Ongeveer na 4-6 weken kunnen we beginnen, we kijken dan samen of het al goed voelt.

Zorg ervoor dat er tijdens de behandeling iemand aanwezig is om voor je baby te zorgen!

Wat zijn de voordelen?

Gedurende de zwangerschap houd je water, lucht en extra gewicht vast. Je baby wordt omringd door vet, lucht en water om beschermd te zijn. Na de bevalling heeft dit geen functie meer en wordt dit langzaam afgevoerd. Door het dragen van een belly bind wordt die proces bespoedigt door de constante ondersteunende druk rond je bekken en torso, waardoor dit gebied als het ware gesloten wordt.
Je lichaam herstelt dus in kortere tijd dan wanneer je niet bindt.
Je buikspieren veren terug, je houding verbetert, je gewrichtsbanden stabiliseren en je organen vinden hun weg terug naar de grootte en plek van voor de zwangerschap.
Naast deze meer fysieke voordelen kan een belly bind ook een geborgen gevoel geven. Letterlijk een steun waardoor vrouwen beter bij zichzelf kunnen blijven in een soms overweldigende periode. Het hele gebied blijft lekker warm en je ervaart vaak minder rugklachten door het vele voeden, dan wanneer je geen belly bind draagt.

Hoe ziet een behandeling eruit?

Een behandeling start met een kopje thee. We nemen de tijd om even te praten en de spullen klaar te zetten. Daarna bereid ik je buikgebied voor op de belly bind. Dit doe ik door gebruik te maken van verwarmende moxa en een zachte buikmassage met castorolie.
Terwijl jij heerlijk ligt met een kruik op je buik, masseer ik je voeten.
Daarna zal ik je inbinden. Ik laat je zien hoe ik het doe, zodat jij of je partner het ook kan doen na de behandeling. Je ontvangt ook een instructievideo.

De buikwikkel is vooral bedoeld voor de eerste weken waarin je nog veel in bed ligt en dus niet heel veel beweegt. Zodra je meer op bent, wordt aangeraden de buikwikkel voornamelijk ’s avonds om te doen om ermee te slapen en de volgende dag af te doen. De eerste 2 weken na je bevalling kan de belly bind tot wel 24 uur gedragen worden, erna is 6-10 uur gedurende de nacht voldoende. De belly bind is tot ongeveer 4 maanden na de bevalling goed te dragen. Als je daarna nog steeds de buikwikkel wilt omdoen is het goed er bekkenbodem oefeningen en zachte buikspieroefeningen bij te gaan doen.

Bengkung belly bind 1 sessie

120 minuten
bij jou thuis
verwarmende moxa
helende buikmassage
castorolie buikpakkingen
zachte voetmassage
bengkung buikwikkeling

€165

+ €70, – borg voor de Belly Bind
excl. reis-en parkeerkosten

Bengkung Belly Binding maakt ook deel uit van het Nourishing New Mama Plan!

Bengkung belly bind 3 sessies

3x 120 minuten
bij jou thuis
verwarmende moxa
helende buikmassage
castorolie buikpakking
zachte voetmassage
bengkung buikwikkeling

€460

€165,- voor elke extra sessie

+ €70,- borg voor de Belly Bind
excl. reis-en parkeerkosten
Bengkung Belly Binding maakt ook deel uit van het Nourishing New Mama Plan!

Vaginaal stoombad (extra)

Een vaginaal stoombad kan toegevoegd worden als extra service

Een vaginaal stoombad is echt een moment voor jou. Terwijl je baarmoeder en perineum worden geheeld met de stoom van krachtige kruiden, kan jij even ontspannen en je laten verzorgen.
Ik maak gebruik van een zelf samengestelde mix kruiden, die allemaal hun eigen functie hebben bij het helen van je baarmoeder.
Je ontvangt hiervan ook een zakje, zodat je zelf nog verder kan stomen.
Hier krijg je ook nog verdere uitleg van.

Vaginaal stomen kan ongeveer een week na de bevalling, wanneer ook eventuele hechtigen zijn opgelost.

€50