Rebozo Sluitingsritueel

In veel culturen wordt de kraamtijd ceremonieel afgesloten. Na de eerste 40 dagen wordt de kraamtijd afgerond en zullen de meeste moeders werk oppakken en deelnemen aan het sociale leven. Een dergelijk ritueel is een zachte manier om je klaar te maken voor het gewone leven.

Het is een bewuste overgang van een tijd waarin je nog helemaal in je bubbel zit, samen met je baby, naar de volgende fase waarin de zorg voor je kindje onderdeel wordt van je normale leven.
Hier in Nederland hebben we niet een dergelijke markering. Na een aantal maanden gaan we gewoon weer aan het werk. Maar hoe bijzonder zou het zijn als we bewust stil staan bij de ervaringen van deze magische periode voor we weer aan het werk gaan?

Het Rebozo Sluitingsritueel is zo’n ceremonie.
Een ritueel waarbij we stilstaan bij je zwangerschap, bevalling en de kraamtijd. Waarin we de transformatie naar moederschap vieren en vooruit kijken naar de volgende fase.

Het Rebozo Sluitingsritueel vindt zijn oorsprong in Mexico. Na 40 dagen rust wordt de overgang van kraamtijd naar het dagelijkse leven gemarkeerd met dit prachtige ritueel. Het is een ceremonie waarbij alles wat nog gehoord mag worden, wat nog een plekje mag krijgen ten aanzien van de zwangerschap, bevalling of kraamtijd, de ruimte krijgt om te helen. Alle fysieke, mentale en emotionele aspecten worden gezien en gehoord. Ook als je deze periode als positief hebt ervaren kan dit ritueel je ondersteunen bij het terugkomen in je eigen basis en de zoektocht naar je nieuwe zelf als moeder.

Het ritueel bestaat uit verschillende fases die allemaal opbouwen naar het sluiten. Met het sluiten van de doeken wordt de moeder weer terug in haar lichaam gebracht, wordt haar energie weer in zichzelf gecentreerd en sluit ze hiermee de periode van zwangerschap en geboorte af. De moeder, die zoveel geeft aan haar kindje, wordt zelf ingewikkeld en verzorgt door andere vrouwen die in liefdevolle aanwezigheid bij haar zijn.

Het ritueel is echt een moment voor jou. Een moment om je te laten verzorgen, contact met maken je diepste zijn en volledig te mogen ontspannen. Warmte, aandacht en liefdevolle aanraking nemen een belangrijke plek in tijdens de ceremonie.

Wat kun je verwachten?

De ceremonie wordt gedragen door twee vrouwen. Samen met een collega kan ik er helemaal voor jou zijn. Maar je kunt er ook voor kiezen om een dierbare vrouw uit je omgeving te vragen aanwezig te zijn tijdens jouw ritueel.

De ceremonie duurt ongeveer 3,5 tot 4 uur.
Je krijgt de ruimte om jouw verhaal te delen. Van concepte, zwangerschap, bevalling tot nu. We zijn helemaal aanwezig om jouw te horen en te zien. Alles wat er nog leeft en gedeeld wilt worden kan gezegd worden.
Daarna ontvang je een vier-handen massage. We nemen de tijd om jou liefdevol aan te raken en je lichaam de aandacht te geven die het verdient.

Daarna nodig ik je uit voor een heerlijk, warm kruidenbad. Je zakt hierdoor nog een laag dieper in de ontspanning.
Vervolgens is het tijd voor de sluiting met de doeken. Je kan plaatsnemen op de doeken en dan begeleid ik jullie nog in een meditatie. Als jij er klaar voor bent beginnen we met het sluiten van je hoofd en werken zo onze weg naar beneden. Zo wordt je liefdevol ingewikkeld en mag je in een warme omhulling liggen. Met dezelfde aandacht en liefde wikkelen we je ook weer uit te doeken. Je krijgt nog iets lekkers te eten en te drinken en samen ronden we af.

Van oorsprong vindt dit ritueel plaats 6 weken na de geboorte. Het ritueel is echter maanden, of zelfs jaren na de geboorte nog ontzettend waardevol. Belangrijk is dat jij voelt dat het moment kloppend is.

Het Rebozo sluitingsritueel is kan ook helend en waardevol zijn na een miskraam, stilgeboorte, traumatische bevalling of een vroeggeboorte.

De Rebozo

De rebozo komt oorspronkelijk uit Mexico. De rebozo is een met de hand geweven doek met franjes en heeft talrijke functies. Traditioneel wordt de rebozo voor elke cyclus in het leven gebruikt en kan de energie schoonmaken die je niet meer nodig hebt. In Mexico is het heel gebruikelijk om een rebozo te bezitten die onderdeel is van je leven en eigenlijk een soort verlenging van je armen en handen. De rebozo wordt overal voor gebruikt; van dagelijkse klusjes, als deken, als draagdoek, voor massage en nog veel meer. Een Mexicaanse vroedvrouw gebruikt de rebozo dagelijks met haar moeders in allerhande situaties. Ik respecteer de oorspronkelijke traditie van werken met de rebozo en ga hier zorgvuldig mee om.

Praktisch

voorgesprek
ceremonie van 3,5 tot 4 uur
bij jou of bij mij thuis
ceremoniële thee en iets te eten
nazorg

€345

met een dierbare uit je omgeving

€495

met een collega

tarieven zijn excl. reis- en parkeerkosten

Wat anderen zeggen

Het rebozo sluitingsritueel met Sephora heeft mijn leven verrijkt. Ik ben heel erg blij om weer meer verbonden te zijn met mijn energie. Het was super fijn om deze dag met Sephora te doen.

Ze voelt onmetelijk liefdevol en straalt een warme rust uit. Op een kwetsbaar moment voelde ik me heel veilig. Ze creëerde een sfeer waarin ik me volledig geaccepteerd voelde.

Sephora heeft het talent om je op een hele fijne manier gesteund en gezien te laten voelen, ze is helemaal aanwezig. Ik gun iedereen een kennismaking met haar vrouwelijke kracht, liefde en kennis.
-Mirjam-