Postpartum Doula

De eerste 40 dagen dagen zijn goed voor de komende 42 jaar.
Over de hele wereld zie je dat zwangeren hun aandacht vooral richten op de periode na de bevalling, de kraamtijd.
In tegenstelling tot Nederland, waar bijna alle aandacht uitgaat naar de bevalling. Logisch.. een bevalling is een transformerende en heel belangrijke ervaring. We moeten echter niet vergeten dat het dan pas begint.

Hoe je je kraamtijd inricht, is van essentieel belang voor je herstel en de hechting van je baby. In veel culturen zie je dat de pasgeboren moeder volledig wordt ontzorgd zodat ze kan rusten, herstellen en haar aandacht kan richten op haar baby. Familie en vrienden springen bij om het huishouden te doen, te koken en te zorgen voor eventuele oudere kinderen. In Nederland is dit niet meer gebruikelijk helaas. Nadat de kraamzorg weg is zijn we vaak weer alleen, of met onze partner en moeten we het allemaal maar zien te regelen.
Als postpartum doula kan ik hier juist ondersteunen en zorgen dat er ruimte en rust ontstaan voor jouw herstel. Zodat jij van zachtheid je aandacht kan schenken aan je baby.

Lees hieronder wat ik voor jullie kan betekenen.

“A womans need for attention and an understanding ear, does not disappear when the baby appears.
It increases dramatically.”


-Jennifer Louden-

Mothering the mother

De geboorte van een kind is een van de meest invloedrijke ervaringen tijdens de levensloop van een vrouw. Van oudsher worden de eerste 40 dagen na de bevalling gezien als een belangrijke periode. Deze eerste zes weken worden in sommige culturen zelfs als heilig beschouwd. De postpartum periode is vooral gericht op herstel en rust. Deze periode is nodig voor de vrouw om fysiek te herstellen en te wennen aan haar rol als moeder. De moeder wordt dan ook volledig ontlast van haar dagelijkse taken.
Familie en vrienden komen langs om te koken, schoon te maken, te ondersteunen bij de zorg van de baby en ruimte te maken voor rituelen die de overgang van vrouw naar moeder markeren.

In onze samenleving is deze postpartum zorg niet meer zo vanzelfsprekend. We krijgen wel kraambezoek, maar vaak komen die vooral om de baby te bewonderen. Terwijl deze zorg zo ontzettend nodig is.
Zwanger zijn en geboorte geven brengt veel in beweging. Zowel fysiek als mentaal en emotioneel.
Jouw lichaam heeft een topprestatie geleverd tijdens de bevalling en mag nu de tijd krijgen om hiervan te herstellen. Rust is hiervoor essentieel. De wond in je baarmoeder of de wond van je buikbevalling moeten helen, je hormonen komen tot een nieuwe balans en je voedt iedere 2 a 3 uur. Je bent aan het wennen aan je rol als moeder, voelt je allerlei emoties en hebt gebroken nachten.
Je voelt je wellicht uit balans en hebt behoefte aan rust en een warme omhelzing.

Daarnaast is voor jouw kindje essentieel om veel bij jou te zijn. Op mama’s huid, dicht in de buurt van wat je baby nog kent van de tijd in jouw baarmoeder. Jouw geur, ademhaling, hartslag en voeding. Ik ben er voor jou, zodat jij er voor jouw kindje kan zijn. Die veilige haven kan blijven bieden aan je baby na de geboorte.

Wanneer je moeder wordt -opnieuw of voor het eerst- vindt er een enorme verandering plaats. Het is van belang de tijd en rust te nemen stil te mogen staan bij deze veranderingen.

Het is mijn wens dat ieder gezin in deze bijzondere tijd de zorg, ruimte en aandacht krijgt die ze verdienen. Als ik jullie ondersteun in deze tijd, is het mijn intentie jullie een zo warm, ontspannen en gedragen kraamtijd te geven. Zodat jullie vanuit mildheid deze volgende fase in mogen gaan wetende dat jullie er niet alleen voor staan.

Wat kan ik voor jullie betekenen?

Een uitgebreid kennismakingsgesprek van te voren
Heldere afspraken over hoe we de uren in gaan richten
Maaltijden die jullie helemaal gericht zijn op jullie herstel
Huishoudelijke hulp
Emotionele ondersteuning
Zorg voor eventuele oudere kindjes
Kraambehandelingen voor de moeder
Hulp bij borstvoeding
Telefonische bereikbaarheid voor support

16 uur support

4x een blok van 4 uur begeleiding

telefonische bereikbaarheid

 

€960

24 uur support

6x een blok van 4 uur begeleiding

telefonische bereikbaarheid

 

€1320

32 uur support

8x een blok van 4 uur begeleiding

telefonische bereikbaarheid

 

€1600

Alle pakketten zijn te verlengen op basis van beschikbaarheid
De tarieven zijn excl. reis-en parkeerkosten en onkosten

Wat anderen zeggen

Sephora was absolutely amazing, I almost want her to move into our house to help us 24/7! She was very kind, loving and proactive. I appreciated that she reminded me to rest and relax, which may seem straightforward but can sometimes be difficult for someone like me, who loves to keep busy. We also really appreciated the fact that Sephora brought nutritious food, drinks and snacks every time she came over. Not only was this super helpful, but the food was also incredibly tasty and super healing to me. Overall I really felt supported and nurtured by Sephora and would recommend her postnatal support to anyone who just gave birth.

-Britt-